Plnená sekaná

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 04. 03. 2008

Suroviny: 750g mletého bravčového mäsa, 2 suché rožky, 2 dcl hovädzieho vývaru z kocky, 2 vajcia, soľ, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, korenie na mleté mäso, 1 Pl nasekanej petržlenovej vňate, strúhanka podľa potreby. Na náplň: 80g cestovín (kolienok), 1 cibuľa, 1 PL masla, 100g nastruhaného tvrdého syra, 2 PL rajčinového pretlaku (kečupu).

Postup: Mleté mäso zmiešame s pokrájanými rožkami, ktoré sme vopred namočili vo vode a potom vyžmýkali. Pridáme vajcia,osolíme, okoreníme a podľa chuti dochutíme korením nna mleté mäso. (dostať kúpiť ) Cibuľu nasekáme nadrobno a primiešame k mäsu. Potom pridáme nasekanú petrželku a zmes podľa potreby dohustíme strúhankou. Cestoviny uvaríme do polomäkka v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť. Druhú cibuľu najemno nasekáme, a necháme ju zosklovatieť na horúcom masle. Zmes mletého mäsa rozotriemen na pomastený alobal na hrúbku asi 2 cm. na túto zmes do stredu rozložíme po dlĺžke cestoviny, zasypeme ich postrúhaným syrom, pokvapeme pretlakom, posypeme zosklovatenou cibuľou, nasekanou petrželkou a ešte dochutíme korením . Mäso opatrne zbalíme do valca, okraje alobalu dobre uchopíme a sekanú prenesieme na maslom vymastený pekáč. tam alobal odoberieme a povrch sekanej potrieme bielkom z vajca. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200*C a pečieme asi 80 minút za častejšieho podlievania vývarom. Upečenú sekanú necháme mierne schladnúť a krájame ju na porcie hrubé asi 2,5 cm. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovou oblohou pp.uhorkou.