Suroviny: 100 ml kyslej smotany, 2 PL polohrubej múky,250 ml zeleninového vývaru (z kocky), soľ, cukor, mleté biele korenie, 1 žĺtko, 150 ml smotany na varenie, 3 Pl nasekaného čerstvého kôpru, (môže byť aj mrazený), 8 natvrdo uvarených vajec, 1 kg varených zemiakov.
Postup: Dáme si uvariť vývar z kocky. Kyslú smotanu dôkladne zamiešame s 2PL múky a opatrne ju zašľaháme do horúceho vývaru. Dobre premiešame, omáčku dochutíme bielym korením, cukrom a poprípade troškou octu. Necháme na slabom ohni 20 minút povariť. Zatiaľ si pripravíme žĺtko rozšľahané v sladkej smotane a následne ho vlejeme do omáčky. Nakoniec omáčku odstavíme z ohňa a primiešame do nej najemno nasekaný kôpor. Na tanier dáme prekrojené natvrdo uvarené vajce, uvarené zemiaky a zalejeme s omáčkou. Dozdobíme vetvičkou kôpru. Podávame s čerstvým chlebom .