Pestré zapečené rizoto

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Jedlá pre deti, Vydané dňa: 07. 03. 2008

Suroviny:200g mletého bravčového mäsa, 200g ryže, po 1 zelenej, červenej a žltej paprike, 150 g šampiňónov, po 150 g sterilizovańého hrášku a kukuričky, 2 vajcia, 1 PL rajčinového pretlaku, 1 PL jemne nasekaného kôpru alebo petržlenovej vňate, 100ml smotany, 100 g tvrdého syra, soľ, korenie, mletá sladká paprika, olej.

Postup: Ryžu opláchneme a uvaríme na sypko. Na rozohriatom oleji orestujeme mleté mäso, pridáme korenie, pretlak a na kocočky nakrájané papriky. po chvíli pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a prerestujeme. Do vymastenej zapekacej nádoby(pekáčika), rozložíme polovinu ryže, ďalej na ňú rozhrnieme zarestované mäso, pridáme scedený hrášok a kukuričkuno a nakoniec zakryjeme druhou vrstvou ryže. Celé polejeme smotanou do ktorej sme zašľahali vajíčka. pekáčik vložíme do vyhriatej rúry na 180*C a pečieme asi 35 minút. Potom povrch posypeme nastrúhaným syrom a ešte krátko zapečieme. Upečené rizoto naporcujeme a posypeme kôprom alebo nasekanou petrželkou.