Suroviny: 6 natvrdo uvarených vajec, štipka soli, štipka mletého korenia, 1 PL plnotučnej horčice, 1 kocka jemného tvarohu, 1 citrónn, čerstvá petržlenová vňať a niekoľko zelených olív. Namiesto tvarohu môžeme použiť syr typu Lučina.
Postup: Varené a dôkladne ošúpané vajíčka po dĺžke prekrojíme a vyberieme žĺtky. Zmiešame tvaroh a vylupnuté žĺtky, ochutíme soľou, korením, pridáme horčicu a dobre vymiešame. Pomocou zdobiaceho sáčku nastriekame vymiešanú zmes ozdobne do polovičiek vylupnutých vajec. Ozdobne naplnené polovičky vajecv ozdobíme štvrtinkami plátkov citrónu a dozdobíme prekrojenou olivou a vlístkom petrželky. Hotové vajíčka dáme do chladničky vychladiť a poitom ich naaranžujeme na tanier alebo obloženú šunkovú misu.