Pochúťka schovaná v alobale

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 08. 03. 2008

Suroviny: 300 g bravčového stehna, 100 g klobásy, 100 g slaninky, soľ, 6 zemiakov, 2 rajčiny, 2 cibule, 2 zelené papriky, korenie, rasca, lyžica worcestrovej omáčky

Postup: Z mäsa nakrájame rezne,ktoré posolíme a naklepeme. Všetky suroviny pokrájame na kolieska a slaninku na tenké plátky. Väčší kus alobalu prestrieme, vyložíme plátkami slaniny a pokladieme na ňu kolieska zemiakov. Posypeme ich rascou a posolíme.Na zemiaky, začneme ukladať mäso, klobásu, rajčiny, cibuľu a papriku. Navrchu posolíme, pokoreníme a pokvapkáme worcestrom. Okraje alobalu jemne preložíme a dôkladne stočíme, aby nám nevytiekla šťava. Môžeme si pomôcť ďaľším kusom alobalu. Rolku položíme na pekáč a pečieme asi 45 minút. Zabalené preložíme na misu, vrch alobalu otvoríme a podávame s chlebom. K jedlu podávame kyslé uhorky a baranie rohy.