Cibuľové bravčové stehno

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 600 g bravčového stehna, 500 g cibule, olej, kečup, ocot, sojová omáčka, 0,5 l bieleho vína, cukor, soľ.

Postup: Mäso pokrájame na rezance a rozdelíme na 3 časti. Na panvici rozpálime trocha oleja a každú časť mäsa prudko opečieme. Prekladáme do hrnca. Na výpeku osmažíme na rezance pokrájanú cibuľu do ružova a vylejeme na mäso. V miske si zmiešame 4 lyžice oleja, 3 lyžice kečupu, 1 lyžicu octu, 2 lyžice sojovej omáčky, lyžicu cukru, O,5dcl vína, 5 lyžíc vody a štipku soli. Pomiešame, vylejeme na mäso a pomaly udusíme do mäkka. K jedlu sa hodí ryža.