Pastiersky plameň

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 100 g bravčového mäsa, 100 g údenej prerastenej slaninky, 100 g šampiňónov, 150 g sterilovaného leča, 100 g cibule, 4 strúčiky cesnaku, korenie, mletá paprika, kečup, 3 feferónky, olej

Postup: Mäso pokrájame na hrubšie rezance, cibuľu a šampiňóny na plátky. Na väčšej panvici zohrejeme trocha oleja a pridáme pokrájanú slaninku. Na opraženú slaninku dáme mäso, ochutíme korením, soľou a posekaným cesnakom. Za stáleho miešania opekáme. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme pokrájanú cibuľu, šampiňóny, aj feferóny a ešte 5 minút pražíme. Pridáme lečo, zaprášime mletou paprikou a zjemníme lyžicou kečupu. Podávame s ryžou a kápiou.