Kurča "Panoráma"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 1 kurča, 100g údenej slaniny, 100g masla, 100g karotky, 100g sušených sliviek, 100g hrozienok, 2 cibule, hladká múka, soľ, korenie, mletá paprika, kyslá smotana

Postup: Umyté kura osolíme, okoreníme aj z vnútra. Položíme na pekáč a poobaľujeme tenkými plátkami slaninky. Karotku aj cibuľu pokrájame na tenké kolieska a nasypeme okolo kurčaťa. kúsky masla pokladieme na rozloženú cibuľu a karotku, jemne podlejeme vodou a upečieme v rúre do mäkka. Z trošky masla a múky si upražíme žltú zápražku, pridáme mletú papriku apodlejeme kyslou smotanou. Dobre rozhabarkujeme a za stáleho miešania ešte prevaríme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Porcie upečeného kurčaťa na taniery polejeme výpekom, podlejeme omáčkou a obložíme uvarenými scedeými slivkami a hrozienkami. Podávame s dusenou ryžou.