Tatranská roláda

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 1 kurča, balíček kuracích pečienok, 3 natvrdo uvarené vajcia, 1 cibuľa, 100 g masla, šľahačková smotana, 4 jablká alebo hrušky, zavárané černice, brusnicový kompót, korenie, soľ, ocot

Postup: Kurča vykostíme, naklepeme a zrežeme hrubé časti. Odrezy rozložíme na tenké miesta, aby sme mali približne rovnakú hrúbku. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masle, pridáme pokrájané pečienky a krátko osmažíme. Pečienky necháme schladnúť. Kurča si osolíme, okoreníme a rozotrieme naň orestované pečienky. Na plnku pokladieme vajcia a stočíme do rolády. Na pekáči podlejeme vodou a pečieme do mäkka. Počas pečenia prelievame výpekom. Z jabĺk si vykrojíme jaderníky a diery zaplníme brusnicami. Jablká priložíme ku roláde a dopečieme spolu. Roládu a jablká vyberieme a výpek si zahustíme černicami a smotanou. Krátko prevaríme a precedíme cez sitko. Roládu pokrájame na plátky a podávame s pečenými jablkami. Na tanieroch ozdobíme zaváranými černicami a zeleninovým šalátom. Vhodná príloha sú opekané zemiaky.