Srnčie rebierka po honelnícky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 800 g srnčieho chrbta, 2 cibule, masť, 100 g šampiňónov, korenie, soľ, cukor, 1 dcl červeného vína, citrón, múka

Postup: Mäso odblaníme, pokrájame na rebierka a okraje narežeme. Potom ich osolíme, okoreníme a mierne neklepeme. Pripravené mäso opečieme prudko z oboch strán na masti a vyberieme. Na výpeku si opražíme cibuľu, pokrájanú na plátky. Pridáme plátok citróna a trocha cukru. Podlejeme horúcou vodou a vložíme naspäť opražené rebierka. Prikryté dusíme do mäkka. Pred dodusením pridáme plátky šampiňónov, víno a zátrepku hladkej múky. Ešte krátko prevaríme. Hotové jedlo dochutíme soľou, korením, cukrom a citrónom. Podávame s ryžou a varenými zemiakmi. Obložíme hojne zeleninou.