Bažant na slaninke

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 1 bažant, 100 g údenej slaninky, soľ, masť, cibuľa, pár zrniek borievok, celé nové i čierne korenie

Postup: Bažanta dobre očistíme a opálime zbytky peria. Dôkladne opláchneme a posolíme. Prešpikujeme pásikmi slaniny. Na masti si opražíme zvyšnú slaninu a nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme celé koreniny. Bažanta dáme na pekáč a polejeme koreninovým výpekom. Podlejeme horúcou vodou a prikrytého pečieme v rúre. Občas mäso polievame výpekom a prilievame vodu. Keď je bažant mäkký, tak ho odokrytého dopečieme do zlatova. Polievame už len výpekom. Porcie bažanta ozdobíme kolieskom citróna a polejeme výpekom.