Plnené zemiaky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zemiaky, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 8 väčších zemiakov, 200 g syru NIVA, 350 g bravčvé mleté mäso, 100 g údenej slaninky, cibuľa, soľ, korenie, majorán, mletá paprika, kyslá kapusta

Postup: Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme, prekrojíme a vydlabeme stred. Z mletého bravčového mäsa, nastrúhanej nivy, zemiakových vydlabaných stredov a korenín, si vymiešame plnku. Plnkou plníme polovičky zemiakov a poukladáme na vymastený pekáč. Pozvoľna ich upečieme v rúre. Slaninku pokrájame na kocočky a osmažíme spolu s cibuľou pokrájanou na pásiky. Ku zemiakom priložíme kyslú kapustu a polejeme opraženou slaninkou a cibuľou.