Sviečková podľa horolezcov

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 600 g hovädzieho mäsa /orech-stehno/, 2 mrkvy, 1/2 zeleru menší kaleráb, 2 cibule, celé čierne a nové korenie, mleté čierne korenie, 3 bobkové listy, hladké múka, ocot, masť, sladká smotana kryštáľový cukor, troška vegety

Postup: Mäso prudko opečieme na masti a vyberieme. Do výpeku dáme osmažiť na kocočky pokrájaný zeler, mrkvu a kaleráb. Do osmaženej zeleniny pridáme koreniny, nadrobno pokrájanú cibuľu, osolíme a dáme naspäť mäso. Všetko spolu udusíme do mäkka. Z cukru si pripravíme trocha karamelu a pridáme ku zelenine. Ked je už mäso mäkké, tak ho vyberieme. Vyberieme aj bobkové listy. Zeleninu si rozmixujeme, prilejeme svetlú zápražku z múky a smotanu. Necháme prevariť a dochutíme soľou, octom a mletým korením. Mäso narežeme na plátky a prelievame s omáčkou. Podávame so žemlovou knedľou