Čertovské kuracie prsia

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 400 g kuracích pŕs, mleté biele korenie, mletá paprika, soľ, solamyl, sojová omáčka, 100 g sterilovaných šampiňónov, olej, 100 g pražených mandlí, 1 dcl bieleho vína, 2 feferónky

Postup: Pripravíme si marinádu, zmiešaním 2 lyžíc sojovej omáčky, 2 lyžíc oleja a po lyžičke korenín. Kuracie prsia nakrájame na tenšie rezance a premiešame v marináde. Necháme chvíľu marinovať. Namarinované prsia orestujeme prudko na oleji, pridáme posekané mandle, šampiňóny a podlejeme vínom. V studenej vode rozmiešame lyžicu solamylu a prilejeme k prsiam. Miešame a trocha prevaríme. Nakoniec pridáme nasekané feferónky a poprípade dochutíme soľou. Podávame s dusenou ryžou a obložené zeleninovým šalátom.