Suroviny: 500 g sviečkovice, 2 cibule, 2 vajcia, 1 kyslá smotana, 200 g údenej slaninky, 2 dl bieleho vína, maslo, 1 citrón, lyžica kapár, srdelky, korenie, soľ, petržlenová vňať, hovädzí bujón.
Postup: Sviečkovú narežeme na hrubšie plátky a naklepeme. Trocha mäsa si necháme a posekáme na kúsky. Z nasekanej vňate, kúskov mäsa, posekanej cibule, nastrúhanej citrónovej kôry, sardeliek, kapár, kyslej smotany, vajec, soli a korenia si zamiešame plnku. Plátky mäsa naplníme plnkou, preložíme a zopneme špáradlami. Dáme na horúci olej prudko opiecť z oboch strán. Na výpeku orestujeme pokrájanú slaninku, nadrobno posekanú cibuľu a zalejeme vínom. Na tento základ položíme opečené taštičky z mäsa a ešte na 15 minút
dáme podusiť. Podávame s varenými zemiakmi a posypeme vňaťou.