Opité kurča

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 1 kurča, 300 g údenej slaninky, cibuľa, cesnak, citrón, 2 dcl bieleho vína, kocka slepačieho bujónu, pohárik sterilované šampiňóny, cukor, korenie, vegeta, bobkový list, 1 dcl koňaku

Postup: Kurča umyjeme a rozporcujeme. Porcie osolíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji. Opečené odložíme a na výpeku opečieme tenké plátky slaniny a pokrájanú cibuľu. Do opečeného základu vrátime porcie kurčaťa a ochutíme. Pridáme cukor, 2 bobkové listy, 3 strúčky cesnaku, citrón rozkrojený na štvrťky, kocku bujónu, vegetu, víno a dusíme asi 30 minút. Potom pridáme scedené šampiňóny, koňak a ešte 5 minút necháme podusiť. Podávame so žemlovou knedľou a ozdobíme čučoriedkovým kompótom.