Gazdovské kuracie stehná

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 4 kuracie stehná, 100 g oravskej slaniny, 2 cibule, masť, soľ, mletá rasca, mleté čierne korenie, grilovacia zmes, múka

Postup: Slaninku pokrájame na tenké plátky a obalíme ňou stehná. Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na masti, poprášime múkou ešte trocha opražíme a podlejeme vodou. Pridáme kyslú kapustu, rascu, korenie, soľ a chvíľu podusíme. Na pekáč rozložíme dusenú kapustu a pokladieme stehná v slaninke. Posypeme grilovacou zmesou a ešte podlejeme vodou. Dáme do rúry piecť a podlievame vodou a výpekom. Stehná podávame položené na kapuste, s varenými zemiakmi.