Kuracie krídla "Hrabina"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: Balíček kuracích krídielok, 50 g mandlí, 50 g hrozienok, 50 g zelených olív, 50 g šunky, 50 g steril. šampiňónov, karí korenie solamyl, sojová omáčka, korenie chilie, soľ, olej

Postup: Očistené krídielka dáme na pekáč, posypeme karí korením a posolíme. Podlejeme vodou a pečieme. Občas prelievame výpekom a dolievame vodu, aby bolo šťavy. Ošúpané mandle posekáme, olivy si prekrájame na polovičky a šunku na kocky. Dáme orestovať na troche oleja. Potom pridáme scedené šampiňóny, hrozienka a výpek z krídielok. Prevaríme a ochutíme sojovkou, chilie a popr. soľou. Šťavu podľa potreby zahustíme solamylom, rozmiešaným vo vode. Ako príloha sú vhodné zemiakové hranolky.