Kačacie prsia na grile

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 4 porcie kačacích pŕs, 3 strúky cesnaku, sojová omáčka, cukor, zázvor, korenie, koriander, soľ, olej. Pripravíme marinádu,zmiešaním: 3 lyžice cukru, 1 lyžička korenia, 1 dl sojovej omáčky, 1 dl oleja, 3 strúčky popučeného cesnaku, lyžička zázvoru, štipka potlčeného koriandru

Postup: Kačacie prsia prelejeme marinádou a necháme odležať aspom 3-4 hodiny. Niekoľko ráz poobraciame. Prsia grilujeme na žeravom grile a potierame marinádou. Hotové prsia nakrájame na plátky a podávame s opečenými zemiakmi a zeleninovými šalátmi.