Srnčie medajlónky na šafráne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 400 g srnčie vykostené karé, múka, biele korenie, maslo šafrán, korenie na divinu-zmes, sladká smotana,mlieko, olej, soľ

Postup: Z mäsa nakrájame medajlónky, zľahka ich naklepeme a dáme do marinády. Marinádu vymiešame z oleja a korenia na divočinu. Na troche oleja rozpustíme lyžicu masla, pridáme 2 PL hladkej múky a popražíme. Zápražku zalejeme 1 dcl vody, v ktorej sme rozmiešali troška šafránu. pridáme smotanu, biele korenie, osolíme a necháme povariť 10 minút. Doriedime mliekom a zjemníme kúskom masla. Ešte chvíľku prehrejeme. Namarinované mäso opečieme na rošte alebo na panvici bez oleja a opečené osolíme. Podávame na hlávkovom šaláte s hranolkami a podliate šafránovou omáčkou.