Laznícke zemiaky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zemiaky, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 1,5 kg zemiakov, 300 g údenej klobásy, 100 g slaninky, 1 cibuľa, 2 strúčky cesnaku, 150 g bryndze, mlieko, 3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, masť

Postup: V šupke uvarené zemiaky ošúpeme a pokrájame na kolieska. Slaninku pokrájame na kocky a opražíme. Pridáme posekanú cibuľu, orestujeme a pridáme klobásu, pokrájanú na kolieska a ešte spolu popražíme. Na vymastený pekáč pokladieme vrstvu zemiakov, vrstvu opečenej klobásy, posypeme pomrvenou bryndzou a postup opakujeme. Nakoniec polejemen v mlieku rozšľahanými vajcami s roztačeným cesnakom a dáme piecť do horúcej rúry. Podávame s kyslou uhorkou.