Pečené kura s hubovou plnkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 1 kura, maslo, 250 g húb, cibuľa, strúhanka, 2 vajcia, 2 zemiaky, vegeta, petržlenová vňať, koreňová zelenina, citrón

Postup: Na panvici rozpustíme 2 lyžice masla a orestujeme cibuľu, pokrájanú nadrobno. Pridáme polovinu húb, opražíme až pustia vodu a zalejeme rozšľahanými vajcami. Posolíme, okoreníme a zahustíme strúhankou. Zmesou naplníme kura a otvor uzavrieme ihlou. Kurča na pekáči potrieme maslom a dore okoreníme. Zeleninu a zemiaky si nakrájame na kocky a ostatné huby na plátky. Zeleninu pokladieme na pekáč, okolo kurčaťa. Podlejeme vodou a ochutíme vegetou.Počas pečenia kurča polievame šťavou. Pečieme do mäkka asi 1 a 1/2 hod. Upečené kurča vyberieme a výpek rozmixujeme. Do šťavy pridáme kúsok masla a posekanú vňaťku. Dochutíme citrónom. Rozkrájame kurča, prelejeme šťavou a podávame so zemiakmi a šalátom.