Gazdovské kurča vo fazuli

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: Kurča, múka, rajčinový pretlak, kyslá smotana, korenie, masť, cibuľa, 250 g veľkej fazule, mletá paprika, vegeta, soľ

Postup: Kurča rozporcujeme na kúsky, osolíme a opražíme na masti. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a ešte popražíme. Posypeme celé mletou paprikou, vegetou, podlejeme a prikryté udusíme do mäkka. Namočenú fazuľu uvaríme v malom množstve osolenej vody do mäkka a zapražíme zápražkou. Prevaríme a pridáme pretlak, korenie, trocha smotany a prilejeme obsah s uduseným kurčaťom. Ešte spolu necháme prejsť varom a podávame s chlebom. Obdobne pripravíme furmanské kurča. Do hotového jedla pridáme viac smotany a hrebienky upraženej slaninky. Podávame s varenými zemiakmi a kopčekom kyslej kapusty.