Morčací steak pod broskyňou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 800 g morčacích pŕs, 200 g šunky, 4 kompótové broskyne, plátkový syr, šľahačková smotana, 2 dcl bieleho vína, maslo, soľ, korenie, šafrán

Postup: Morčacie mäso nakrájame na 4 steaky, okoreníme, posolíme a opečieme na horúcom masle. Opečené mäso preložíme na pekáčik a vo výpeku orestujeme broskyne. Broskyne pokladieme na mäso. Každú porciu zakryjeme plátkom syra a dáme pod gril alebo do rúry ešte zapiecť. Na výpek čé nám ostal, nalejeme víno, smotanu a namrvíme šafrán. Uvaríme na omáčku, ochutíme soľou a prelievame pod steaky. Rezance šunky orestujeme na masle a obložíme okolo mäsa. Ozdobíme plátkami citróna a zelenou vňaťou.