Kostolícke kurča

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: Veľké kurča, 100 g údenej slaninky, 4 strúčky cesnaku, 2 čerstvé kapie, 2 vetvičky tymianu, alebo 1/2 lyžičky sušeného,olej, soľ, mleté korenie, kocka hydinového bujónu

Postup: Očistené kurča naporujeme. Na oleji si opečieme pokrájanú slaninku a celé strúčky cesnaku. Opečené vyberieme a odložíme. Do výpeku prilejeme olej, vložíme naporcované kura a osmažíme. Potom osolíme, okoreníme, pridáme tymian a na kúsky pokrájanú papriku. Prikryté dusíme asi 30 minút. Podlievame bujónom, rozpusteným vo vode. Keď je mäso mäkké vložíme naspäť osmaženú slaninu a cesnak. Podávame s dusenou ryžou a zeleninovým šalátom.