Kurací ražeň s pikantériou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 400 g kuracích pŕs, 100 g tvrdého syra, kečup, cibuľa, čerstvá paprika, /žltá, červená/ kapary, olej, korenie, paprika, soľ, horčica. Podľa chuti môžeme použiť aj cuketu alebo patizón Suroviny na omáčku pikantéria: 2 papriky, 2 rajčiny, cibuľa, ocot, cesnak, tabasco.

Postup: Suroviny na omáčku spolu rozmixujeme. Postup ražne: Mäso na tenšie naklepeme a posolíme. Syr postrúhame na jemno, zmiešame s lyžicou kečupu a kapár, ochutíme horčicou, soľou a korením. Zmes rozotrieme na naklepané rezne a stočíme do valčeka. Rozkrájame na 2 cm kolieska. Kolieska položíme na ležato a striedavo s plátkami zeleniny napichujeme na ihlu. Ponatierame mletou paprikou, rozmiešanou v troške oleja. Hotové dáme na gril. Môžeme podávať s chlebom alebo s hranolkami. Prelejeme omáčkou, alebo omáčku podávame zvlášť a jedlo v nej omáčame.