Morčacia ihla s rajčinovou ryžou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 500 g morčacích pŕs, strúčik cesnaku, citronová šťava, olej, soľ, korenie, tabasco, mletá paprika, 800 g rajčín, cibuľa, pór, petržlenová vňať, 200 g ryže, 100 g šampiňónov, 100 g slaninky, zelená a červená čerstvá paprika a feferónky

Postup: Morčacie prsia nakrájame na väčšie kúsky. Namiešame si marinádu, z 2 lyžíc oleja a citronovej šťavy, korenia, soli a na jemno pretlačeného cesnaku. Mäso v marináde zamiešame a necháme 30 minút stáť. Pór nakrájame na koliečka a slaninu na plátky. Na oleji si orestujeme cibuľu, pridáme umytú ryžu a olúpané rajčiny, pokrájané na kúsky. Dusíme na miernom ohni asi 20 minút. Postupne podlievame vodou. Mäso vyberieme a striedavo napichujeme na ihlu, s koliečkami póru, hlávkami šampiňónov a plátkami slaniny. Dáme na panvicu zohriať olej a ihly opekáme dookola asi 10 minút.Potom osolíme a okoreníme. Hotovú ryžu ochutíme korením, tabascom, ešte podľa chuti osolíme a premiešame. Dáme na misu a poprášime mletou paprikou. Na ryžu uložíme špízy a ozdobíme vňaťou, prúžkami alebo koliečkami čerstvej papriky a feferónkami.