Suroviny: 800 g morčacích rezňov, 150 g sušených sliviek, tabasco, 100 g oravskej slaniny, biele korenie, 2 strúčky cesnaku, lyžica ostrej horčice, 250 ml pohárik majonézy, pohárik bieleho jogurtu, soľ, pažítka, olej, citronová šťava
Postup: Mäso nakrájame na 4 rezne, posolíme a cez fóliu naklepeme na tenký plát. Sušené slivky nadrobno posekáme a pridáme tabasco. Zmesou sliviek potrieme pláty mäsa a pokryjeme tenkými plátkami oravskej slaninky. Pevne stočíme a previažeme niťou. Na povrchu posolíme a okoreníme. Na pomastenom rošte upečieme do mäkka. Počas pečenia potierame olejom a výpekom. Z upečeného mäsa odstránime nite a pokrájame na hrubšie koliečka. Ozdobíme kúskami sušených sliviek a vňaťou. Pozapichujeme ozdobné špáradlá a obložíme rôzne nakrájanou čerstvou zeleninou. K mäsu si namiešame z pripravených surovín omáčku: V miske zmiešame majonézu, biely jogurt, nasekanú pažítku, roztlačený cesnak, ostrú horčicu a dochutíme korením, soľou, citronovou šťavou a troškou cukru. Na spestrenie môžeme ku
mäsu a omáčke podávať aj zemiakové hranolky.