Bravčové karé na vermúte

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 4 rezy z karé, olej, 1,5 dl bieleho vermútu, solamyl, pohárik lahôdkovej smotany, mleté korenie, soľ

Postup: Mäso naklepneme, okraje narežeme, osolíme, okoreníme a na malom množstve oleja prudko opečieme. Podlejeme a pomaly dusíme prikryté asi 20 minút. Podľa potreby občas podlejeme. Potom mäso vyberieme a odložíme do tepla. Do výpeku primiešame vermút a ešte necháme prevrieť. Do smotany zatrepeme 1/2 lyžice solamylu, počas miešania vlejeme do výpeku a prehrejeme. Omáčku dochutíme vegetou a polievame na karé. Podávame s opečenými zemiakmi. Poobkladáme na kúsky pokrájanou čerstvou zeleninou. Podľa želania sa k jedlu hodia aj biele halušky a kyslá uhorka.