Plnená krkovica "Horský nosič"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 1,5 kg bravčovej krkovičky, korenie, majoránka, rasca, soľ, 3 dcl čierneho piva, maslo, 8 zemiakov, 3 mrkvy, 4 cibule, pór, 3 strúčky cesnaku,vegeta

Postup: Zemiaky očistíme a pokrájame na štvrťky, pór nakrájame na koliečka, cibuľu na osminky, cesnak na plátočky a mrkvu na tenšie rezance. Krkovičku odkostíme a nožom narežeme na kapsu. Naplníme dvoma tretinami nakrájanej zeleniny, ochutenej lyžicou vegety. Na koncoch kapsu zašijeme alebo zopneme špáradlami. Pripravené mäso potrieme soľou a okoreníme. Na pekáči podlejeme pivom a polejeme 1 dcl rozpusteného masla. Pečieme vrúre na 200"C asi hodinu. Mäso občas polejeme pivom a výpekom. Ku skoro upečenému mäsu pridáme ostatnú zeleninu, zemiaky, posolíme a posypeme lyžicou majoránky a lyžicou rasce. dopečieme do červena. Kapsu pokrájame na hrubšie plátky a podávame s upečenou zeleninou a zemiakmi, zemiakovými knedlíkmi a prelejeme výpekom.