Kurací rezeň "Srdiečko"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 600 g kuracích pŕs, 30 g listového špenátu, môže byť mrazený, 50 g oravskej slaniny, malá plechovka steriľované celé šampňóny, 2 vajíčka, olej, hladká múka, strúhanka, majoránka,soľ, korenie, cesnak, zelená paprika

Postup: Kuracie prsia rozdelíme na porcie a narežeme na kapsičky. Namiešame si plnku: Zmiešame 2 lyžice strúhanky, 1 žĺtok, slaninu nakrájanú na kocočky, sparené špenátové listy, alebo rozmrazený a scedený špenát, 3 strúčky prelisovaného cesnaku, a celé ochutíme majoránom, korení a soľou. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý ušľahaný sneh z 1 bielka. Zmesou ponapĺňame kuracie prsia a zopneme ihlou. Pripravené mäso obalíme v trojobale a pozvoľna vypražíme na oleji do zlatova. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.