Jánošíkové toliare

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Syry, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 2 väčšie cibule, 2 parenice, 8 šampiňónov, 3 vajíčka, 50 g syru Niva, hladká múka, strúhanka, mlieko, soľ, olej

Postup: Cibuľu ošúpeme a nakrájame na 4-5 mm koliečka,tak isto si nakrájame parenice a šampiňóny prekrojíme po obvode na polovičky. Cibuľu a huby jemne posolíme. Nastruháme si Nivu, pridáme vajíčka a asi 1 dcl mlieka. Zmes ochutíme štipkou soli a rozšľaháme metličkou. Pridáme múku, a vymiešame na stredne husté cestíčo. Koliečka cibule, pareníc a šampiňónov, namáčame v cestíčku, potom obalíme v strúhanke. Pripravené povyprážame na oleji do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou, tatarkou a zeleninovým šalátom.