Krkovička "Surovčík"

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 09. 03. 2008

Suroviny: 600 g bravčovej krkovičky, vegeta, korenie, 2 cibule, 3 strúčky cesnaku, olej, korenie-zmes na Barbecue, tymian, horčica

Postup: Krkovičku vykostíme a nakrájame na rezne. Mäso naklepeme, posypeme vegetou,mletým čiernym korením a pokvapeme olejom. Takto pripravené mäso necháme 1 hod. marinovať. Zatiaľ si nakrájame cibuľu na pásiky a cesnak na drobné kúsky. Do kastróla nalejeme za lyžicu oleja a nasekanú cibuľu s cesnakom opražíme do sklovita a odstavíme. V taneri vymiešame 1/2 dcl oleja, lyžicu korenia na Barbecue, štipku tymianu a 1 lyžicu horčice. Zmesou potrieme už namarinované rezne z krkovičky a prudko ich opečieme na panvici z oboch strán do červena. Opečené preložíme do kastróla ku cibuli a podlejeme trochou vody. Necháme prikryté dusiť. Na panvicu do výpeku pridáme za lyžicu hladkej múky, opražíme a zalejeme vodou. Zápražku prilejeme k udusenému mäsu a za stáleho miešania ešte prevaríme. Podávame s dusenou ryžou a uhorkami.