Metrový BE-BE koláč

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 11. 03. 2008

Suroviny: Po 1 balíčku vanilkových a kakaových Be-Be keksov, 1 zlatý klas, 1/2 l mlieka, 4 PL cukru, čokoládová poleva, alobal.

Postup: Z mlieka, cukru, a zlatého klasu si uvaríme puding. za občasného premiešania necháme puding vychladnúť. Rozprestrieme si kus alobalu a ukladáme naň po jednom Be-Be keksy, ktoré natierame pudingom. Keksy kladieme vedľa seba, striedavo jeden svetlý a jeden tmavý. Ked sme natreli a zlepili ku sebe všetky keksy, zvyšným krémom potrieme boky aj vrch tohoto výtvoru. Alobal opatrne uzavrieme a koláč uložíme do chladničky aby poriadne zatuhol. Po 2-3 hodinách koláč odbalíme, polejeme skoro studenou čoko-polevou a dáme ešte zatuhnúť. Potom krájame šikmím rezom ako klasický metrový koláč aby sa vrstvy pekne striedali.