Azu po slovensky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 12. 03. 2008

Suroviny: 500-600 g kuracieko, morčacieho alebo bravčového mäsa bez kostí, 2 sterilizované kapie, 2 Pl kečupu, 1 PL horčice, vegeta, mletá sladká paprika, soľ, korenie, rasca, majoránka, curry korenie, štipka cukru, olej.

Postup: Kapiu pokrájame na rezance, pridáme kečup, horčicu, ochutíme podľa chuti koreninami a pridáme na rezance nakrájané mäso, trocha oleja a zmes premiešame. Prikryjeme a uložíme do chladničky marinovať na 24 hodín. Na druhý deň po častiach mäso prudko a rychlo opečieme na troche oleja. Mäso na opekanie naberáme spolu s marinádou. Môžeme podávať s dusenou ryžou alebo s hranolkami a rôznymi zeleninovými šalátmi