Zemiakovo-kapustové smeti

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zemiaky, Vydané dňa: 12. 03. 2008

Suroviny: 1 kg zemiakov, 1 kg kyslej kapusty, 1 PL bravčovej masti, 2 väčšie cibule, soľ, korenie, 1 pár domácej klobásky, alebo 3-4 párky, špekáčky ap.

Postup: Dáme variť zvlášť kapustu a zvlášť očistené a na kocky pokrájané zemiaky v osolenej vode. Po uvarení kapustu aj zemiaky scedíme. Do väčšej nádoby dáme scedenú kapustu a na kapustu popučené zemiaky. Na masti opražíme na kocočky alebo tenké pásiky nakrájanú cibuľu, na nej opečieme kolieska klobásky alebo párkov. Dochutíme korením, soľou a prelejeme ku zemiakom a kapuste. Zmes zľahka prremiešame a podávame s krajcom chleba.