Višňová bublanina

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 12. 03. 2008

Suroviny: 10 vajec, 20 dkg masla, 30 dkg práškového cukru, 10 dkg horkej čokolády, 10 dkg orechov, 5 dkg jemnej strúhannky, 20 dkg polohrubej múky, 1/2 balíčku kypriaceho prášku, zavárané alebo čerstvé višne

Postup: Zmäknuté maslo vymiešame s polovicou cukru a žĺtkami do penista. Múku preosejeme a primiešame do nej prášok do pečiva, strúhanku,pomleté orechy a nastruhanú čokoládu. Túto zmes postupne za stáleho miešania pridávame k rozšľahanej maslovej hmote. Z bielkov vyšľaháme sneh a zapracujeme do neho druhú polovicu cukru. Sneh zľahka primiešame do cesta a cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný hlbší plech. Navrch nahusto pokladieme odkvapkané višne, (alebo čerstvé opláchnuté) a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180*C a pečieme približne 35-45 minút. Upečenú bublaninu posypeme práškovým cukrom. (pri čerstvých višniach sypeme navrch viac cukru.)