Suroviny: 2 vajcia, 250 g práškového cukru, 1 vaniľkový cukor, 2 dcl mlieka, 3/4 pohára oleja, kôra z 1 citróna, 205 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 PL kakaa, masť na vymastenie formy.
Postup: Vajíčka vyšľaháme scukrom a vyniľkovým cukrom do peny. Pridáme ku nim mlieko, olej, umytú a nastrúhanú kôru z citróna a znova vyšľaháme. Do múky vmiešame prášok do pečiva a za stáleho šľahania ju postupne primiešame do ´vaječnej hmoty. Formu dôkladne vymastíme masťou, vysypeme múkou a nalejeme do nej polovicu vymiešaného cesta. Do druhej polovice cesta zašľaháme kakao a nalejeme ho na biele cesto vo forme. Bábovku upečieme vo vyhriatej rúre na 180*C dozlatova. Upečenie si kontroľujeme špajlou. (ak sa po vpichnutí špajle do cesta nenalepí cesto na špajlu, malo by byť dobre upečené.) Upečenú bábovku vyklopíme z formy na podnos a posypeme ju práškovým cukrom. Ak chceme mať slávnostnejšiu bábovku, tak ju môžeme poliať rozpustenou čokoládoua posypať čokoládovou alebo farebnou cukrovou ryžou. Nakrájané porcie bábovky môžeme dozdobiť na tanieriku šľahačkou.