Recepty na ovocnú bublaninu

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 14. 03. 2008

RECEPT I :2 poháre (po2,5 dcl) polohrubej múky, 1 pohár mlieka, 1 pohár cukru, 1 prášok do pečiva, 1/2 pohára oleja, 2 vajcia, ovocie. RECEPT II : 3 hrnčeky polohrubej múky, 1/2 hrnčeka kryštáľového cukru, hrnček mlieka, 3/4 hrnčeka oleja, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 5 vajec, ovocie alebo 1 konzerva jahôd.

Postup: RECEPT I : všetky suroviny dobre šľahačom vymiešať,naliať do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Navrch pokladieme nahusto kúsky ovocia a upečieme v predhriatej rúre na 180-200*C. RECEPT II : Vyšľaháme cukor s vajíčkami, v múke rozmiešame vanilkový cukor a prášok do pečiva. Do vymiešaných vajec s cukrom primiešame mlieko a pomaly pridávame múku s prísadami. Nakoniec do cesta primiešame olej. Cesto dobre prešľaháme a nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Navrch pokladieme odkvapkané jahody alebo iné čerstvé ovocie a bublaninu upečieme vo vyhriatej rúre na 180*C asi 20 minút.