Rezy so salkom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 15. 03. 2008

Suroviny: CESTO- 5 vajec, 300g práškového cukru, 200 g polohrubej múky,10 PL horúcej kávy alebo vody, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 100 g mletých orechov. PLNKA- 1 konzerva Salka, 250 g masla alebo Helie, hery, palmarínu.

Postup: PLNKA : Uzavretú konzervu Salka varíme v hrnci s vodou , na slabom ohni 2 hodiny. Potom ho necháme vychladnúť. Vychladnuté skaramelizované salko vyklopíme z konzervy a zašľaháme do neho 250 g masla. CESTO: Žĺtka vymiešame s cukrom a postupne ku nim zašľahávame horúcu kávu,múku spolu s práškom do pečiva a pomleté orechy. Nakoniec zľahka vmiešame dotuha ušľahaný sneh z bielkov. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre. Po vychladnutí na cesto nanesieme plnku, posypeme vrch nastruhanou čokoládou a najemno nasekanými orechami. TYP NA VYLEPŠENIE: Po upečení a vychladnutí plát cesta po dĺžke rozkrojíme na polovice. Jednu polovicu natrieme džemom, prikryjeme druhou polovicou a celé potom dokončíme ako v základnom recepte.