Vajíčková tlačenka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Studené jedlá, Vydané dňa: 17. 03. 2008

Suroviny: 4 vajcia, sterilizovaná zelenina-(hrášok, karotka, kukurička) 200 g dietnej alebo šunkovej salámy, 2,5 dcl tatarskej omáčky, 2 vrecúška práškovej želatíny, 1 kocka zeleninového bujónu, 3 dcl vody.

Postup: Vajíčka uvaríme natvrdo, salámu pokrájame na kocočky 5x5 mm, zeleninu scedíme a uvarené vajíčka postruháme nahrubo alebo nakrájame na kocočky ako salámu. V 3 dcl vody uvaríme kocku bujónu a necháme ho schladiť asi na 60 °C. Potom doňho zamiešame želatínu a miešame až sa ceľkom rozpustí. Tatarskú omáčku dáme do misy, premiešame, pridáme nakrájané suroviny, scedenú zeleninu a schladenú uvarenú želatínu. Zmes premiešame a dáme do formy na srnčí chrbát. Zmes necháme v chladničke niekoľko hodín dobre zatuhnúť .