Vajíčkové muchotrávky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Studené jedlá, Vydané dňa: 17. 03. 2008

Suroviny: 6 vajec, 6 stredne veľkých rajčín, 3 PL majonézy, 200 g Ramy, soľ, korenie, 50 g šunkovej salámy, čerstvé šalátové listy alebo žerucha.

Postup: Vajíčka uvaríme natvrdo, vychladíme a ošúpeme. Rajčiny prekrojíme na polovice a lyžičkou vydlabeme jadrince. Zvajíčiek skrojíme špičky a opatrne z nich vydlabeme žĺtka, tak aby sme bielka nepoškodili. Salámu nahrubo nastruháme alebo najemno nasekáme, dáme do misy a pridáme ramu, majonézu, nastruhané žĺtka a troška dochutíme soľou a korením. Zmes pomocou šľahača dobre vymiešame a naplníme do vydlabaných bielkov. Potom na kopcom naplnené bielka dáme čiapočku z polovičky vydlabanej rajčiny a na rajčine porobíme pomocou špajle namočenej do tatarskej omáčky malé bodky. Takto vyrobené muchotrávky poukladáme na misu vyloženú nasekanými šalátovými listami alebo žeruchou. Dáme do chladničky vychladiť !