Ryžový nákyp

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Jedlá pre deti, Vydané dňa: 19. 03. 2008

Suroviny: 0,5 l mlieka, 2 šálky (0,25 l) bielej ryže, 3 vajcia, 2 veľké lyžice cukru, 1 vanilkový cukor, mletá škorica, hrozienka, orechy, jablká

Postup: Ryžu uvaríme v mlieku na kašu. Žĺtka oddelené od bielkov vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do penista a vmiešame do uvarenej kaše. Na panvici podusíme jablká, hrozienka, orechy a škoricu a vmiešame do masy. Nakoniec pridáme sneh z bielkov, vlejeme do tortovej formy a pečieme 30 minút. Môžeme posypať škoricovým cukrom. Podávame so šťavou z kompótu alebo so sirupom.