Kokosové prstienky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 19. 03. 2008

Suroviny: 120 g nastrúhaného kokosu, 1 vajce, 3 žĺtky, 1 pomaranč, 170 g mäkkého masla (alebo margarínu), 250 g hladkej múky, 75 g práškového cukru, 50 g kryštálového cukru, soľ

Postup: 100 g nastrúhaného kokosu za stáleho miešania opražíme na panvici bez tuku a necháme vychladnúť. Práškový cukor preosejeme, vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Z pomaranča vytlačíme 6 lyžíc šťavy. Do misky dáme opražený kokos, práškový cukor, žĺtky, pomarančovú šťavu, múku, štipku soli a mäkké maslo. Vypracujeme na mäkké a hladké cesto. Po častiach ním naplníme vrecúško s okrúhlym otvorom a na plechu vyloženom papierom na pečenie tvarujeme prstienky s priemerom 6 centimetrov. Plech dáme na 5 minút do chladničky. Prstienky pečieme v predhriatej rúre na druhej polohe mriežky zdola 12 až 15 minút pri teplote 175 stupňov. Medzitým dáme do mixéra zvyšný kokos a cukor. Krátko pomixujeme. Bielky prešľaháme vidličkou. Ešte horúce kokosové prstienky potrieme bielkom a posypeme kokosom. Necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Kokosové prstienky vydržia čerstvé 3 až 4 týždne a sú výbornou pochúťkou počas vianočných dní.