Vlašský šalát

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Studené jedlá, Vydané dňa: 19. 03. 2008

Suroviny: 300 g diétnej salámy, 3 vajcia, 3 lyžice horčice, 2 lyžice octu, 2 lyžice oleja, 2 lyžice kečupu (paradajkového pretlaku), trocha pálivej papriky, 3 kyslé uhorky, 2 cibule, sterilizovaný hrášok, soľ

Postup: Ocot, olej, kečup a horčicu dobre zmiešame a pridáme trochu pálivej papriky. Dáme zovrieť na sporák a odložíme na chladné miesto. Do misky nadrobno nakrájame salámu, natvrdo uvarené vajcia, uhorky, sterilizovaný hrášok (asi 80 g) a nadrobno nasekanú cibuľu. Zmiešame s nálevom, premiešame a dáme do chladničky.