Suroviny: 4 vajcia, 100 g práš. cukru, 100 g orechov, 60 g polohrubej múky
PLNKA: ? dl mlieka, 80 g masla, 150 g čokolády na varenie, 40 g práš. cukru
Postup: Z bielkov a cukru našľaháme tuhý sneh, pridáme žĺtky a zľahka vareškou primiešame postrúhané orechy, pomiešané s múkou. Cesto rozotrieme na mastný papier, dáme na plech a vo vyhriatej rúre upečieme. Vychladnutý piškótový plátok obrátime na slabo práškovým cukrom posypaný papier a ten papier, na ktorom sa piškóta piekla, opatrne odstránime. Piškótový plátok potrieme 2/3 plnky a pomocou papiera stočíme do rolády a dáme do chladna. Stuhnutú roládu z papiera vybalíme a dáme na dosku. Vrch potrieme zvyškom plnky a pomocou špilky znázornime na povrchu rolády konárové hrče ako na pni stromu.
PLNKA: do kastrólika dáme mlieko, cukor, tuk, polámanú čokoládu a za stáleho miešanie na miernom ohni všetko spolu krátko povaríme a odložíme do chladu. Potom plnku metličkou na sneh dobre vypeníme. Je dobre ak si ju pripravíme deň vopred. Keby plnka robila dojem zrazenej, tak ju na miernom ohni nahrejeme a dobre vypeníme.