Dvojitá roláda s lekvárom a vínovou penou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 19. 03. 2008

Suroviny: 4 vajcia, 100 g práš. cukru, 100 g polohrubej múky, ríbezľový, malinový alebo višňový lekvár VÍNOVÁ PENA: ? l vína, 120 g kryš. cukru, 3 vajcia

Postup: Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, pridáme žĺtky a vareškou zľahka primiešame múku. Cesto rozotrieme na mastný papier vo veľkosti plechu a piškótu vo vyhriatej rúre upečieme. Vychladnutý piškótový plátok obrátime na papier, ktorý sme tenko posypali práš. cukrom, a ten papier, na ktorom sme ho piekli, opatrne odstránime. Pripravený piškótový plátok po dĺžke potrieme do polovice polohustým lekvárom. Piškótu pomocou papiera stočíme do rolády, obrátime ju, potrieme aj druhú polovicu lekvárom a tiež stočíme. Takto pripravenú roládu zabalíme do papiera a necháme postáť. Z papiera vybalenú roládu pokrájame na kúsky, poprášime cukrom a podávame s vínovou penou. VÍNOVÁ PENA: do kotlíka alebo inej nádoby s okrúhlym dnom dáme víno, cukor, rozklepnuté vajcia a na sporáku za stáleho šľahania metličkou všetko spolu zohrievame takmer do bodu varu na silnú penu.