Vianočný kapor

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Ryby, Vydané dňa: 19. 03. 2008

Suroviny: 1 kapor 1, 5 kg, soľ, korenie, 5 PL masla Omáčka: ? kg šampiňónov, 2 cibule, ? l polievkového vývaru, 200 g smotany, 3 PL múky, 1 pohárik bieleho vína, 1 citrón

Postup: Kapra vyumývať pod chladnou vodou, vysušiť utierkou, nasoliť, nakoreniť a položiť na maslo na panvicu. V predhriatej rúre na 200°C upiecť tak približne na polovicu, počas pečenia výdatne polievať výpekom. Omáčka: Nadrobno nakrájať cibuľu a do sklovita opiecť na masle. Šampiňóny nakrájať na väčšie kusy a pridať ku cibuľke, osoliť, okoreniť. Keď sa šampiňóny opečú, posypať ich jemne múkou a zaliať vývarom. Pridať smotanu a biele víno, dochutiť citrónovou šťavou. Omáčku priliať k napoly upečenému kaprovi a nechať ešte cca 15 minút piecť do zlatista. Podáva sa s nakrájanou bagetou