Jablkový koláč

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 19. 03. 2008

Suroviny: 17 dkg hladkej múky, 4 dkg cukru, 14 dkg margarínu, 1 žĺtko, 1-2 polievkové lyžice mlieka, 3 dkg mandlí, lieskových orieškov alebo orechov, 35 dkg jabĺk, alebo inej zaváraniny

Postup: Najprv jablká nakrájame na jemné plátky, posypeme ich vanilínovým cukrom a necháme dozrieť chute. Ostatné ingrediencie spracujeme a dáme na pol hodiny do chladničky. Zapneme rúru. Vychladnuté cesto rýchlo rozvaľkáme podľa tvaru nádoby a pomocou valčeka ho dáme do nádoby tak, aby časť cesta prečnieval cez okraj. Tým budeme prikrývať plnku. Pridáme ovocie, prikryjeme prečnievajúcou časťou a potrieme vajcom. V predhriatej rúre pečieme asi 30-35 minút.