Žemľové knedlíky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 20. 03. 2008

Suroviny: 400 g hrubej múky, 20 g kvasníc, 1 vajce, 250 ml mlieka, 1/2 sendviča, soľ.

Postup: Sendvič pokrájame na kocočky a tie necháme v teplej rúre asi 10 min. aby sa obsušili. Z trošky vlažného mlieka, kvasníc a cukru vymiešame kvások a necháme ho podkysnúť. Múku zmiešame s vajcom, kváskom, soľom a mliekom a vymiešame redšie cesto. Do cesta potom primiešame obsušené kocky sendviča alebo žemlí a vymiesime dva bochníčky. Necháme ich na teplom mieste 30 minút kysnúť. Potom nakysnuté knedle varíme vo vriacej osolenej vode asi 20 minút a v polovici varenia ich obrátime. Uvarené knedle vyberieme na dosku a popicháme vidličkou, aby sa odparila voda.